Avtoštoparske zgodbe

16911_17164

Velikokrat so me vprašali, če bom kdaj napisal knjigo o številnih potovanjih po Starem kontinentu, vendar sem do tega imel odklonilno mnenje. »Mojih avantur in prijateljev pa že ne bom prodajal!« In ravno to se je zgodilo. Od leta 2010, ko sem po nekajletnem premoru spet dvignil palec in se odpravil na pot, se mi je zgodilo nekaj tako zanimivih zgodb, da sem sklenil vse to prenesti na papir. Ves ta čas nisem pisal dnevnika, zame so bili pomembni le kilometri, nove države in drugi rekordi, vendar so ljudje in dogodivščine za vedno ostali v meni. Zanimive zgodbe sem na dolgih potovanjih pripovedoval svojim voznikom, oni pa so meni s svojimi pripetljaji širili obzorje in bogatili moje vedenje. Ko sem začel pisati zgodbe, teh je 47, je pero kar samo steklo in težko se je bilo ustaviti.

V knjigi, ki ima 266 strani ter 130 barvnih in črno-belih slik, govorim največ o ljudeh, ki sem jih srečeval, o pripetljajih na čakanju ob sončnih in zimskih poteh, pa tudi o zgodbah, ki so se zgodile ob prihodu na zastavljeni cilj. Velikokrat se med vrstice prikradejo humorne situacije, vendar se raje pošalim na svoj raćun, kot pa na nesrečo drugega. V knjigi je opisanih nekaj nepozabnih trenutkov, ki mi jih mogoče kdo zavida, je pa tudi nekaj pripetljajev, kjer pa resnično nihče ne bi hotel biti v moji koži. Seveda se pojavi sem in tja tudi kakšen nepredvidljiv šofer, nevarna vožnja in tudi kakšna pištola, a na koncu se vse poravna in razburkano potovanje ostane v lepem spominu.

Marsikdo bo ob branju zgodb prepoznal tudi samega sebe, saj se tisto, kar se je dogajalo meni, lahko zgodi čisto vsakemu popotniku. Če pa je bilo teh potovanj krepko čez 200, potem je bilo tudi nenavadnih dogodkov in srečanj temu številu primerno.

Tudi našemu kantavtorju Vladu Kreslinu je bila knjiga všeč. Svoj zapis ob izidu knjige Avtoštoparske zgodbe je končal takole:
… » Ko ga prebiram, mi je žal za vse ceste, ki jih nisem preštopal, vendar je njegovo pisanje tako doživeto, da sem bil morda celo z njim.«Naročilo knjige

Cena knjige skupaj s poštnino za Slovenijo je 23,00 eur. Plačilo po povzetju.
Če želite knjigo v drugem jeziku kot slovenščina, napišite v opombo.

* obvezno